Замъкът в Равадиново


Замъкът Влюбен във вятъра - снимки, информация, местоположение

 Това уникално архитектурно творение е разположено недалеч от град Созопол в Бургаска област, в малко селце, наречено Равадиново. Всеки, който посети това вълшебно място, ще го хареса! То се появява пред очите ви като извисяваща се кула, озарена от горещото лятно слънце, отразяващо всички цветове на дъгата. Името му е „Влюбен във вятъра“ и заема  площ от 20 декара. Замъкът разполага с парк, езеро с лебеди и малка църква.

   Замъкът Равадиново е едно от най-интересните и посещавани места по българското Черноморие през последните няколко години. Той е изграден по идеите и проектите на българина Георги Тумпалов през 1996 г., който решава да осъществи детската си мечта - да построи замък, точно като от някоя приказка. Всеки може да се удиви от красотата му! Когато влезете в замъка, първото нещо, на което ще попаднете, е огромното езеро - това е една от най-уникалните части на комплекса.

Лебедите плуват свободно в него, което представлява огромна атракция за туристите,  защото те могат лесно да се приближат и да ги снимат, дори да ги хранят. Ароматът на цветя, пауните, които се разхождат по поляната, красивото ярко слънце и чистият въздух ще ви очароват! Като малък райски кът, този замък привлича хората със своя чар. В района на комплекса има дори малък зоопарк

Около замъка можете да видите различни каменни фонтани, а самото езеро е пълно с водни лилии. Ако обичате замъци и ако искате да прекарате лятото в необичайна обстановка, то  замъкът „Влюбен във вятъра“ е наистина най-доброто за вас място!

 
×

Изпратете запитване


 
момент...
×

Име


Моля, споменете, че се обаждате чрез сайта Бук Вила

Лице за контакт:
Телефон:
  Къщи за гости

Семейни хотели

Апартаменти

На планина

На море

Спа

Специални Оферти

Забележителности


Населени Места

Блог

за
собственици